Trudno nie odnieść wrażenia, że w naszym kraju modna staje się kuchnia molekularna. Coraz częściej pada słowo "fusion", czy też sous-vide. Z pewnością do popularności takiego stylu gotowania przyczynił się Wojciech Amaro.
Jako jedyny w Polsce kucharz, uhonorowany prestiżową gwiazdką Michelin, prowadzi restaurację z taką kuchnią właśnie. Mamy tam łososia w wosku, mamy sous-vide, syfony, mamy różne dziwne sposoby przyrządzania potraw. Jest to niesamowicie fascynujące, szkoda tylko... że nie da się tego odtworzyć w domu.
Sama maszyna do sous-vide to wydatek kilku tysięcy złotych. Jednak dla chcącego nic trudnego - można uzyskać efekt sous-vide w domowych warunkach, bez konieczności wydawania dodatkowych pieniędzy!
Cały sekret to "gotowanie" w niskiej temperaturze, próżniowo zamkniętych składników, przez długo czas. Ale o tym jaki jest sposób na domowe sous-vide, napiszę w kolejnym poście. chłodnik z awokado i zielonego ogórka
chłodnik ogórkowy z awokado przepis - tekst jest OK
Podobny temat również awokado przepis
W temacie chłodnik z awokado warto poczytać również pozostałe informacje.
Dodatkowe informacje znalazłem właśnie tutaj chłodnik z awokado - polecam ten artykuł. Zdecydowanie jest warty przeczytania.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz