środa, 12 lutego 2014

Polska od kuchni

Polska kuchnia nie ma najlepszej opinii. Niektórzy twierdzą, że jest wyjątkowo niezdrowa, lub wręcz... niesmaczna. Ale już sama kwestia "kuchnia polska" stwarza problem, no bo polska, czyli jaka? Czy kuchnia polska to klasyczny schabowy z kartoflami, podlanymi tłuszczem, z mini porcją surówki? Czy też królowa polskich zup - pomidorowa na kostce rosołowej, z koncentratem i śmietaną? Do tego vegeta, kucharek, lub maggi - mnóstwo soli, glutaminianu sodu, i Bóg wie czego jeszcze. Niestety w wielu polskich domach tak się gotuje. Ale NIE MOŻNA utożsamiać tego z kuchnią polską. żurek śląski przepis

Polskie tradycyjne dania są dziedzictwem narodowym, częścią naszej wyjątkowości i kultury, naszym znakiem rozpoznawczym. Mamy bryndzę, oscypek, czy kabanosy. Mamy znane i lubiane pierogi, pyszny barszcz czerwony, czy też bigos.

Boże broń przed tym, żeby się tego wstydzić! Oprócz "klasyków" jest też sporo nieodkrytych jeszcze kart naszej kulinarnej historii. Dorze byłoby trochę odczarować naszą kuchnię. Na temat żurek śląski przepis to też niezłe źródło żurek śląski przepis też jest ciekawie opisany temat Dodatkowe informacje znalazłem właśnie tutaj żurek śląski przepis - polecam ten artykuł. Zdecydowanie jest warty przeczytania. W temacie żurek śląski przepis warto poczytać również pozostałe informacje.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz